Yrittäjä - titteli vai asenne?

Huomenna 5.9. se taas on. Nimittäin valtakunnallinen Yrittäjänpäivä. Hienoa että myös me yrittäjät olemme saaneet oman päivämme, jolloin erityisesti huomioidaan yrittäjien tekemä arvokas työ koko Suomen hyväksi. Aina on mukava hieman juhlistaa tekemisiään ja saavutuksiaan - tai ihan vain hengissä selviämistään taas tästäkin vuodesta. Salossa Yrittäjänpäivää vietetään jo hieman ennakkoon tänään perjantaina Yrityssalon järjestämillä Yrittäjänpäivän aamukahveilla. Iltapäivällä hörpimme varmaankin kakkukaffet tai skoolaamme lasilliset skumppaa omalla Hubiporukalla.

Hub Saloon mahtuu monenlaista tallaajaa ja luuloista poiketen meistä kaikki eivät suinkaan ole yrittäjiä. Meillä on yrittäjien ja itsensä työllistäjien lisäksi vuokralaisina myös isompien yritysten sivukonttoreita ja moni on Hubilla "vain" töissä. Silti meillä kaikilla tuntuu olevan todella paljon yhteistä. Yrittäjänpäivänä haluaisinkin juhlistaa myös yrittäjyyttä asenteena. Nykyisin puhutaan paljon sisäisestä yrittäjyydestä ja väitänkin että taustoistamme riippumatta nimenomaan yrittäjämäinen asenne työhön yhdistää kaikkia meitä noin neljääkymmentä Hubilaista.

Sitran "Uusi työ" -sivustolla työelämän muutosta ja yrittäjämäistä asennetta kuvataan näin:

"Uusi työ on ainakin joustavaa, monimuotoista, mahdollistavaa, verkottunutta, kokeilevaa ja purskeista ja sitä tehdään monessa roolissa yhtä aikaa. Eri ikäisten ja taustaisten tulee saada tehdä itselleen merkityksellistä työtä, kaikenlainen potentiaali tarvitaan käyttöön. Uuden työn maailmassa liikutaan joustavasti yli perinteisten rajojen. Työnteon tapaa ei myöskään ole enää lineaarista tai tiettyyn vuosikelloon sidottua kuten ennen vanhaan - siksi myös työkulttuuria on muutettava vastaamaan tätä päivää. Uutta työtä syntyy jos uskallamme paremmin yrittää ja myös välillä epäonnistua. Jos koskaan ei kokeilla uutta, ei sitä myöskään synny. Työelämässä tarvitaankin tulevaisuudessa yhä enemmän yrittäjämäistä asennetta ja työnteon tapaa. Tämä ei tarkoita vain vastuunkantoa vaan myös vapautta ja merkityksellisyyttä. Työ voi olla myös hauskaa."

Hub Salo on ollut Salossa edelläkävijä tällaisen uuden työn mahdollistajana. Verkostoomme on hakeutunut ihmisiä, jotka jakavat yhteisen asenteen tekemiseen ja tulevaisuuteen. Salo on saatava nousuun. Suomi on saatava nousuun. Sen mahdollistavat rohkeat yrittäjät yhdessä yrittäjämäisesti työskentelevien motivoituneiden työntekijöidensä kanssa. Muuta tietä meillä ei ole. Titteleistä, rooleista ja yhteiskuntasopimuksista viis, tärkeintä on oikea asenne ja tekeminen!

Siispä haluan toivottaa oikein hyvää yrittäjänpäivää kaikille yrittäjille ja ihan jokaiselle yrittäjämäisen asenteen omaavalle työntekijälle. Yhdessä me teemme tulevaisuuden!

Tiina