Yhteisön voima - eli mitä hubilaisuus on minulle antanut

 

Vieraskynässä tällä kertaa Tarja Siuvatti, joka on ollut Hub Salon avokonttorissa vuokralla lähes alusta saakka. Hubilla on syntynyt mm. Metsäkirja sekä lukuisa määrä artikkeleita, koulutuksia ja luentoja. Tarja toimii sähköasentajan työnsä lisäksi keruutuotetarkastajana ja haaveilee että saisi tehdä Metsäkirjan teemaan liittyviä asioita työkseen täyspäiväisesti.

Toinen vuoteni Hubilla on täyttymässä. Lyhyt aika, kyllä vain, mutta silti näihin kuukausiin on omassa työ- ja muussa elämässäni mahtunut muutoksia muutosten perään. Jos elämässä voisi kerätä kriisipisteitä, niin kuin kauppojen bonuksia ja plussia, minun saldoni vuotaisi joka vuosi yli. Joku viisaampi voisi minulle joskus selittää mistä tämä johtuu ja voiko tälle jotain. Siihen asti on tyydyttävä elämään tällaisena yrittäjänä ja tällaisena Tarjana.

Näiden parin vuoden aikana minulle on muodostunut ajattelutapa, kun taas jokin muutos on myllännyt aikatauluni ja elämäni, että lähdenpäs huomenna Hubille ja mietin sitten. Yleensä tapaan viimeistään lounasaikaan loungessa jonkun toisen hubilaisen ja enemmän kuin kerran, juuri hänellä on kokemusta/tietoa/ideoita minua painavaan asiaan. Olenpas joskus jopa itkenyt erään hubilaisen olkaa vasten. Myös silloin, kun on iloisia uutisia, kun asiat lonksahtelevat paikoilleen ja tulevaisuus näyttää paremmalta, on Hubilla ihmisiä, joiden kanssa jakaa ilonsa. Se on kaltaiselleni sosiaaliselle ihmiselle myös hyvin tärkeää.

Mukava on huomata myös itsessä se, kuinka toisten onnistuminen tuo positiivisuutta myös itselle – myös minä voin onnistua ja laajemmin – Salossa yhä elämä jatkuu! Joy & Orderin yksivuotissynttäreillä minuun teki suuren vaikutuksen juhlapuhujaksi kutsutun Pekka Krookin esitys. Olin tsemppipuheen tarpeessa ja erityisen kuulolla tilaisuudessa. Voimakkaimmin minulle jäi mieleen joltain Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentajalta lainattu lause: ”Meidän on kuorittava yksi peruna kerrallaan.” Siis yksi asia kerrallaan, vaikka koko lauma epäselviä juttuja, päättämättömiä päätöksiä, pelottavia kirjekuoria huutaa huomiota. Kylmänviileästi vain yksi asia kerrallaan.

HubSalo on antanut minulle enemmän kuin mihin pystyn edes tarttumaan, ideoita, yhteyksiä, viisautta ja mikä tärkeintä, toisten yrittäjien tukea, ihmisten, jotka tietävät mitä yrittäminen on ja mitä se vaatii. Hubilla vallitsee suvaitsevaisuus ja sallivuus, ja paikka on muodostunut itselleni yhdeksi tärkeimmistä tukipylväistäni tässä omassa myrskyävässä pottukattilassani. Tämä lause on jo kirjattu Hubin historiaan, mutta haluan siihen päättää tämän vuodatukseni: HubSalo on yhtä kuin vapaus, luovuus, ilo!

Salossa lokakuussa 2015

Tarja Siuvatti