Vuosi täynnä

 

Vuoden päätteeksi on usein tapana kerrata mennyttä vuotta ja katsoa hieman tulevaan - niin myös täällä Hubilla. Kulunut vuosi on ollut vauhdikas, yllätyksellinen, tapahtumarikas ja sanalla sanoen UPEA! Sen ovat mahdollistaneet kaikki Hubilaiset, Hubilaisten asiakkaat, ystävät, yhteistyökumppanit ja tapahtumiimme osallistuneet ihmiset.

Ensimmäisen puolen vuoden kuulumisia löydät aiemmasta blogikirjoituksestani "Puoli vuotta täynnä!" ja kesän viettoon laskeuduimme "Kesäfiiliksissä"-kirjoituksessa. Syksyllä osallistuimme mm. Kansalliseen etätyöpäivään avokonttoriviikon merkeissä sekä järjestimme ensimmäisen Open Hub Club -tapahtuman lokakuun alussa. Meitä oli paikalla yli 30 henkeä kuuntelemassa Annu Palmun kiinnostavaa tarinaa sekä oppeja tulevaisuuden johtajuudesta. Open Hub Clubia jatketaan myös ensi vuonna ja seuraavan tapahtuman teemana on startupit. Kutsumme kaikki alueen yrittäjät, kehittäjät, innovaattorit ja startupit tähän kiinnostavaan tilaisuuteen helmikuun lopulla. Kannattaa seurata meitä Facebookissa tai Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla tapahtumistamme ja kuulumisistamme!

Marraskuussa vietimme Hubin 1-vuotisjuhlaviikkoa. Viikon aikana oli monia tapahtumia niin Hubin kuin Hubin vuokralaisten järjestämänä. Kiitämme kaikkia tapahtumaviikolle osallistuneita henkilöitä ja meitä 1-vuotisjuhlan merkeissä muistaneita tahoja. Facebook -sivumme kuvanauha on varmasti paras paikka kurkata kuluneeseen vuoteen ja tapahtumiimme. Vuoden kruunasi tietenkin Hubin omat pikkujoulut, joita vietimme nyt toista kertaa viihtyisissä tiloissamme marraskuun lopulla. Porukka oli tuplaantunut viime vuodesta ja meitä oli paikalla noin 30 henkeä! Ilo oli ylimmillään ja juhlaa vietettiin hyvä ruuan, juoman, tanssin ja laulun merkeissä. Varsin perinteiset pikkujoulumeiningit siis :).

Joku kysyi minulta joskus että millaista se työnteko siellä Hubilla oikein on. No useimmiten se on ihan sitä arkista omien töiden tekemistä; palavereita, koulutuksia ja koneella istumista. Perus-puurtamista. Bonuksena tulee mahtavat työkaverit ja työyhteisö, yhteiset lounas- ja kahvihetket ja muu yhdessä tekeminen. Hubilta on moni meistä saanut uusia ystäviä ja seuraa vaikkapa harrastuksiin. Hubilla on myös syntynyt uusia yrityksiä ja yhteenliittymiä, uutta toimeliaisuutta ja kasvua - työpaikkojakin. Yhdessä tekeminen on niin paljon antoisampaa, kuin yksin puurtaminen. Toisille meistä yksin tekeminen sopii paremmin ja sekin on tietenkin ihan sallittua. Huoneen oven voi pitää kiinni, jos ja kun siltä tuntuu. Joku on myös todennut että Hubi ei ollutkaan hänelle se oikea paikka ja muuttanut pois. Niinkin voi käydä, sillä ihmisten ja yritysten tilanteet muuttuvat. Se on sitä elämää.

Hubilla jokainen osallistuu yhteiseen toimintaan sen verran kuin itse haluaa. Totuus on kuitenkin se että mitä enemmän tässä yhteisössä itsestään antaa ja mitä enemmän osallistuu, sitä enemmän myös saa. Usein se "tuottamaton" keskusteluhetki Hubin loungessa onkin poikinut jotain uutta - uudenlaista yhteistyötä, uusia asiakkaita tai uusia kumppanuuksia. Hubin voima on juuri niissä mahtavissa verkostoissa, joita kaikilla yhteisömme jäsenillä on. Jos siis kaipaat piristystä omaan yritystoimintaasi, verkostoja ja työyhteisöä, voi Hub Salo olla paikka juuri sinua varten. Tilamme ovat jo melkein täynnä, mutta muutama huone on vielä vapaana. Viihtyisään avokonttoriimme mahtuu myös edelleen. Tarkista ajantasainen tilanne "Tilat ja hinnat" -sivulta ja ota yhteyttä.

Tähän loppuun on helppo todeta että reilun vuoden toiminnan jälkeen voin huokaista helpotuksesta ja olla hyvillä mielin tästä hullusta hankkeesta nimeltä Hub Salo. Voin suurella ylpeydellä, kiitollisuudella ja nöyryydellä todeta että Hubi on lunastanut paikkansa salolaisessa yrittäjyysmaisemassa. Ensimmäinen vuosi on kunnialla takana ja tästä on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä, monipuolistamista ja uusia yhteistyökuvioita edelleen. Kiitos kaikille teille, jotka olette mahdollistaneet tämän olemalla avuksi, olemalla läsnä, tsemppaamalla, tekemällä, puhumalla, symppaamalla ja komppaamalla!

Hub Salo kiittää ja kuittaa. On aika joulun ja juhlan. On aika uuden vuoden. On aika nostaa malja. Malja Hubille, malja yrittäjyydelle, malja ystävyydelle!

Lämmin kiitos.

Tiina

Hubilaisia pikkujoulutunnelmissa 28.11.2014.