Tervetuloa starttaamaan salolaista startup-yhteisöä!

Jos mediaan on uskominen, niin täällä Salossa menee todella huonosti. Joillain mittareilla tarkasteltuna näin toki onkin, mutta on myös muita mittareita, jotka osoittavat aivan toiseen suuntaan.

Saloon on perustettu uusia yrityksiä kiitettävää tahtia ja lisää on koko ajan suunnitteilla. Myös Microsoftin työntekijöiden perustaman Smartsalon suojissa kytee uusia liikeidoita ja innostuneita startup-yrittäjän alkuja. Rahoitustakin on luvassa. Kuulimme huhua että jonkinlaista uutta hautomoakin ollaan perustamassa. Todella hienoa! 

Mutta. Omana havaintonani totean että meissä salolaisissa on ehkä ihan pikkuisen sitä vikaa että jäämme herkästi omiin poteroihimme - pärjäämään yksin. Tämän takia emme ole saaneet parasta mahdollista draivia irti kasvavasta yrittäjäyhteisöstämme. On todella tärkeää myös tavata toisiamme ihan oikeasti. Tutustua toisiimme, jotta tunnemme ja tiedämme mitä kukin tekee, ja keitä kaikkia täällä oikein touhuaa. Puhun tässä kohtaa nyt lähinnä teknologia- ja startup-yhteistöstämme, vaikka asiaa voisi myös pohtia yleisemmällä tasolla. Palvelupuolella - erityisesti matkailun ja kaupan alalla - meillä on jo hyviä esimerkkejä yhteistyön voimasta Salo Shopsin ja Visit Salon merkeissä. Teknologiapuolella tällaista yritettiin Yrityssalon toimesta SaloTechin puitteissa, mutta se ei oikein koskaan ottanut tuulta alleen - en tiedä miksi. Ehkä meillä ei vielä ollut tarpeeksi vaikeaa? SaloTechin tapahtumat olivat hyviä ja suosittuja ja ajatus hyvä. Tätä pitäisi jotenkin jalostaa eteenpäin!

"Salossa ei jäädä suremaan" kirjoitettiin jo vuonna 2012 kun Nokia teki ensimmäiset isot leikkaukset tehtaan tuotantoväkeen. Sen jälkeiset tapahtumat ovat hyvin tiedossamme ja niihin emme voi enää vaikuttaa. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, miten Salo näkyy ja kuuluu kaupunkimme rajojen ulkopuolella. "Salo strikes back" julistetaan jo somessa monessa eri kanavassa ja monelta taholta. Tätä melua haluamme mekin täällä Hub Salossa omalta osaltamme pitää - ja kovaa!

Hub Salo täyttää 2 vuotta marraskuun alussa ja kyseiselle viikolle on ideoitu muutamia tapahtumia. "Let's Start Up Salo" -tapahtuma on meidän avauspamauksemme tähän Salo Strikes Back -kansanliikkeeseen. Idea syntyi syksyisen lounastapaamisen yhteydessä, kun istuimme Ravintola Vilhossa Bero Oy:n innovaattori Juha Boreniuksen kanssa. Juha oli jo aiemmin koittanut saada kasaan salolaista startup-porukkaa ja yhdessä totesimme että pitää tehdä jotain enemmän. Siitä se ajatus sitten lähti. 

Let's Start Up Salo -tapahtuma järjestetään Hub Salossa vapaaehtoisvoimin ja muutaman sponsorin tuella. Juha ja minä juonnamme ja moderoimme  illan. Puhujiksi halusimme, pyysimme ja saimme kokemusta, näkemystä ja nuoruuden intoa. Mukana ovat bisnesenkeli Petri Lehmuskoski, startup-inspiraattori Erika Halonen, asianajaja Antti Linna ja sarjayrittäjä Jussi Markula. Tsekkaa tarkemmat puhujaesittelyt täältä

Kutsumme verkostoitumaan, tutustumaan ja tapaamaan toisiaan kaikki salolaiset nykyiset ja tulevat startup-yrittäjät ja sidosryhmät. Oletpa jo bisneksesi startannut tai vasta pohtimassa sitä - TULE! Yhdessä saamme enemmän aikaan - hauskanpitoa ja vertaistukea tietenkään unohtamatta. Toivomme että tämä tapahtuma olisi alku säännölliselle yhteistyölle ja yhteydenpidolle sekä salolaisen startup-yhteisön nousulle. Ideoidaan yhdessä toiminnalle jatkoa!

Kiitämme jo etukäteen sponsoreita (mm. Lounea, Aina Wireless, Bero, Hub Salo), jotka mahdollistavat tapahtuman järjestämisen ja tarjoilut. Lounean väki kertoo meille omasta sisäisestä startup-kokeilustaan eli Fiksumpikoti-projektista. Kuulemme myös mitä kuuluu Aina Wirelessin porukoille nyt - tuotannon aloittamisen kynnyksellä - pitkä ja kivinenkin startup -matka takanaan. Muitakin pitchauksia ja ohjelmaa saattaa vielä ilmaantua. Toimikoon tapahtuma myös eräänlaisena pre-Slushina, sillä sinne tietenkin matkaamme isolla joukolla heti seuraavalla viikolla!

Sponsorien ja ystävällisten puhujiemme ansiosta tilaisuus on maksuton, mutta toivomme kaikkien ilmoittautuvan etukäteen tarjoilujen mitoittamiseksi. Myös Hub Salon Lounge asettaa omat rajoituksensa henkilömäärälle, joten buukkaa ja varmista paikkasi Eventbriten kautta tästä linkistä. Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös Facebookissa, niin tapahtuma saa näkyvyyttä ja ehkä joku kaverisikin innostuu mukaan.

Lämpimästi tervetuloa starttaamaan salolaista startup-yhteisöä kanssamme!