Puoli vuotta täynnä!

 

Vanha sanonta "Time flies when you're having fun!" on todellakin pitänyt paikkaansa Hub Salossa. Esimmäiset kuusi kuukautta hubilaista elämää on nyt takana ja on pienen yhteenvedon aika.

Arkihaaste

 

Syksy alkoi intensiivisesti ja ensimmäiset pari-kolme kuukautta kuluivat hubin tiloja sisustaessa, vuokralaisten muuttaessa sisään ja yhteistä toimintaa hahmotellessa. Heti alussa käynnistimme viikottaisen yhteisen kahvihetken, joka muutamien kokeilujen jälkeen on löytänyt paikkansa maanantai-iltapäivästä. Säännöllinen kahvihetki - salolaisittain "Hubikaffet" - on hyvä mahdollisuus tavata niitä liikkuvaisempiakin työkavereita - ainakin välillä. Joinakin päivinä hubi on kuin huopatossutehdas, kun asiantuntijat työskentelevät omien asiakkaidensa luonna tai ovat reissussa kukin tahoillaan tai pitävät vaikkapa kotitoimistopäivää. Toisina päivinä taas porukkaa on paikalla enemmänkin ja silloin yleensä nauru raikaa loungessa ja ideat sinkoilevat. Hubikaffet kuitenkin on ja pysyy ja kaikki ne tulevat paikalle, ketkä ehtivät.

Hubin toiminta-ajatukseen on kuulunut alusta asti tapahtumien järjestäminen joko itse tai puitteiden tarjoaminen sopiville kumppaneille. Tapahtuman pitää liittyä jotenkin joko omien asukkaidemme toimintaan tai yleisemmin yrittäjyyteen, kehittämiseen ja innovaatioihin. Esimerkiksi marraskuussa järjestimme yhteistyössä Yrityssalon kanssa Robottipäivän osana EU:n Robottiviikkoa. Tapahtumapäivä keräsi runsaasti kävijöitä ja samalla myös Hub Salo tuli tutuksi laajemmalle yleisölle. Hubilla nähtiin mm. laaja 3D-tulostuspaja sekä tämä NAO-robotti esittämässä tanssejaan (katso video).

Marraskuun lopulla pidimme myös hubin yrittäjien ensimmäiset omat yhteiset pikkujoulut - missäs muualla kuin omissa tiloissamme. Lämminhenkinen illanvietto osui henkisesti hyvään hetkeen kiireisen syksyn jälkeen ja yhdisti aloittajaporukkaa entisestään. Meitä oli koolla 15 henkilöä - yrittäjiä, aveceja ja muita "vapaita taiteilijoita". Herkut tilasimme Salon Patarouvasta ja ohjelmaksi riitti tällä kertaa oikein mainiosti hyvä ruoka ja juoma, seurustelu ja yhdessäolo.

Hubin pikkujoulut

 

Joulunpyhien jälkeen suunnitteluvuorossa oli hyvinvointitapahtuma, joka järjestettiin hubin hyvinvointiyrittäjien toimesta helmikuun alussa. Sekin sai liikkeelle ihan mukavasti porukkaa, yrittäjämme saivat näkyvyyttä lehdissä ja saimme samalla myös arvokasta oppia siitä, miten tällainen yhteinen tapahtuma kannattaa järjestää. Alusta asti hubin ideana on ollut luovuus ja kokeilu - kaikkea voi ja kannattaa kokeilla eikä ideoita tyrmätä. Nyt kehitteillä on kiinnostava verkostoitumisklubi, mutta siitä kuulette lisää hieman myöhemmin!

Hubin toiminta on herättänyt paljon kiinnostusta sekä alueen yrittäjissä, muilla paikkakunnilla että mediassa. Pääsimme näyttävästi esiin mm. Onnibussin asiakaslehdessä (lue juttu). Hubilla kylässä käynyt Anja Kadziolka kirjoitti meistä blogissaan, samoin teki avokonttoriamme ja neukkareitamme hyödyntävä Great Visionin Pia Mielonen omassa kirjoituksessaan "Työpäivä Hubilla". Meillä on vieraillut niin salolaisia kuin valtakunnallisiakin vaikuttajia ja kaikki ovat kiitelleet hyviä tilojamme sekä lämminhenkistä ilmapiiriä.

Hubin yrittäjät ja ulkopuoliset tahot ovat hyödyntäneet tilojamme tapaamisiin, pienempiin tilaisuuksiin, koulutuksiin jne. Toiminta on ollut erittäin monimuotoista ja monipuolista NLP:stä some-koulutuksiin ja reikistä LinkedIniin. Yrittäjäporukkamme on kasvanut muutamasta alkuajan aktiivista lähes kolmeenkymmeneen henkilöön ja huoneet ovat täyttyneet mukavasti. Tyhjää tilaa on kuitenkin vielä ja tekemistä riittää että toiminta saadaan taloudellisesti kannattavaksi. Mukaan mahtuu - tervetuloa tutustumaan!

Varmasti joku nerokkaampi talousihminen pitää sekä minua että tätä projektia aivan hulluna, mutta kertaakaan en ole Hubin perustamista katunut. Se on tuonut meille kaikille mukaan lähteneille jo nyt niin paljon hyvää - ystäviä, iloa, uutta liiketoimintaa, aktiivisuutta ja uusia verkostoja - että se on ollut jokaisen hikipisaran ja euron arvoista. Yhdessä olemme matkalla kohti uudenlaista työnteon kulttuuria ja kohti uutta parempaa Saloa!

Tiina

P.S. Aloitimme uuden puolivuotisjakson hubin yrittäjien yhteisellä strategia- ja virkistyspäivällä. Kirjoitan sen kulusta ja tuotoksista ihan oman jutun loppuviikosta, mutta tässä pientä esimakua tunnelmasta :)