Kesäfiiliksissä

 

Täällä ollaan jo ihan kesäfiiliksissä - kelistä huolimatta. Kesä tuo tullessaan aikaa luoville ajatuksille ja kehittämiselle sekä pienen lupauksen tulevasta syksystä. Mahtavaa!

Kesän alku näkyy hubilla hienoisena hiljenemisenä, mutta osa porukasta tekee edelleen töitä täydellä teholla. Heinäkuussa hubi on käytännössä "kiinni" (ulkopuolisilta), sillä olemme sulkeneet neuvottelu- ym. tilojen varauskalenterit loman ajaksi. Elokuussa jatketaan jälleen normaaliin tapaan, joten tässä blogissa jo hieman kurkistusta tulevaan.

Kesäkuussa meitä on ilahduttanut Salon Yrittäjien kesäduunikampanjan kautta löytynyt kesätyöntekijä. Vilma on toiminut toimistoapulaisena, keitellyt meille aamuisin kahvit, huolehtinut postin jakelusta sekä tehnyt pieniä rästissä olleita töitä pois allekirjoittaneen "todo"-listalta. Mukavaa kun on ahkera apulainen hommissa! Vilma on tehnyt myös hubilaisille yrittäjille pieniä avustavia tietokonetöitä, mm. kasannut omalle yritykselleni markkinointirekisteriä syksyn kampanjaa varten. Hubilla parasta onkin kuulemma juuri töiden monipuolisuus ja mukavat ihmiset.

Syksyyn suunnittelemme jo uudenlaista "Open Hub Club" -konseptia, joka vastaa omalta osaltaan salolaisten yrittäjien verkostoitumisen tarpeeseen. OHC on avoin kaikille verkostoitumisesta kiinnostuneille henkilöille - toimialaan tai mihinkään tiettyyn yhdistykseen sitoutumatta - ja sen päätarkoituksena on nimenomaan uusien markkinointi- ja myyntimahdollisuuksien avaaminen sekä toisiin yrityksiin ja yrittäjiin tutustuminen. Tulemme järjestämään syyskaudella rentoja alkuillan cocktail-tilaisuuksia 1-2 kpl ja jatkamaan tapahtumia säännöllisesti myös ensi vuoden puolella, mikäli toiminta herättää kiinnostusta. Tapahtumissa on aina yksi pääpuhuja, joka alustaa mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta aiheesta. Lisäksi tarjoamme 3-5 yritykselle mahdollisuuden "pitchata" toimintaansa yleisölle (lyhyesti ja ytimekkäästi!). Tarjolla on myös muutamia esittelyständejä yrityksille. Tilaisuudet fasilitoidaan niin, ettei jutustelu jää vain ennestään toisilleen tuttujen ihmisten keskinäiseksi keskusteluksi. Tavoitteena on lisätä serendipiteettiä ja ns. sattumahdollisuuksia sekä auttaa näin salolaisia yrityksiä menestymään! Pienellä osallistumismaksulla katetaan kulut tilaisuuden järjestämisestä ja lisäksi voidaan houkutella yrityksiä sponsoroimaan tapahtumia.

Serendipiteetistä voisi kirjoittaa ihan oman artikkelinsa, joten ehkä alustamme aiheesta lyhyesti ensimmäisessä OHC:n tilaisuudessa. Hubin arkisessa jokapäiväisessä toiminnassa olemme nimittäin saaneet jo ison joukon konkreettisia esimerkkejä serendipiteetin toimivuudesta. Serendipiteettiä syntyy arkisissa kohtaamisissa, kun ihmiset luottavat toisiinsa ja kertovat avoimesti omista haaveistaan, suunnitelmistaan ja toiveistaan. Mikäli molemmat osapuolet ovat vastaanottavaisia, voi syntyä jokin uusi oivallus tai ajatus, joka johtaa eteenpäin ja konkreettisiin toimiin. Joskus ei tarvita kuin se yksi oikea linkki oikeassa kohdassa ja asia lähtee aivan uuteen nousuun!

Nyt on kuitenkin aika kohta laskea kierroksia ja viettää keskikesän upeaa juhlaa. Kelistä riippumatta juhannus on hyvää aikaa rentoon luovaan lepoon ja uusien ideoiden muhitteluun. Riippumattoon suosittelen kesälukemiseksi Cristina Anderssonin "Hiffaa tsäänssi" -opasta. Sitä lueskelin itse pari kesää sitten - nimenomaan riippumatossa - ja päätin sen jälkeen tarttua jokaiseen hetkeen, tutustua jokaiseen uuteen ihmiseen ja mennä jokaiseen tilaisuuteen avoimin mielin. Siitä alkoi oman elämäni myönteinen syöksykierre ja sama ajatus johtaa minua eteenpäin edelleen. Olen todella onnekas ja kiitollinen, sillä tätä samaa asennetta huomaan myös kaikissa hubilaisissa, kun vaikkapa yhteisen strategiapäivän oivalluksena määritimme "Hubilaisuuden" arvot:

VAPAUS - LUOVUUS - ILO. Voiko sitä enää paremmin ilmaista?

Oikein vapauttavaa, luovaa ja iloista kesää kaikille. Toivottavasti aurinko ja lämpö hieman edes hellivät meitä!

Tiina