Hub Salon yrittäjät | Tarja Siuvatti - sähkö ja luonto

Olen ollut sähköalalla vuodesta 1982 lähtien ja suurimman osan urastani toiminut sähköurakoitsijana. Sähkötöitä teen edelleen, pieniä ja suuria, kaikenlaisia ja ihan itsekseni.

Mutta ei siinä kaikki.

Ihan pienestä pitäen luonto on ollut minulle tärkeä ja ne tietyt paikat kotimetsässä ja meren rannalla toimineet omana pyhäkkönä. Jossain matkan varrella innostuin sitten sienistä ja ruokasienestin kymmeniä vuosia, kunnes tuli tilaisuus laajentaa reviiriä mm. sienten saralla Kullaalla järjestetyssä keruutuotetarkastajan koulutuksessa.

No, kävi niin kuin vanha sanonta sanoo: nälkä kasvaa syödessä. Sienten lisäksi koulutukseen sisältyivät sienten mikroskopointi, kasvit, tervanpoltto, petun teko yms. yms. Innostuin tietysti kaikesta. Hommasin mikroskoopin, jolla työskentelen nykyisin omin päin ja sienityöpajoissa. Osallistun erilaisiin sienipippaloihin, joista arvovaltaisin oli vuoden 2013 Pohjoismaiden sienikongressi Rovaniemen Pohtimolammella.

Mutta ei siinä kaikki.

Kirjoittaminen on ollut minulle aina tapa tutkia asioita, päntätä tietoa, järjestää ajatuksia ja ilmaista tunteitani. Päätin sitten kokeilla siipiäni kirjan kirjoittamisessa. Tai ensin tuli lehtijutut. Vuonna 2004 tarjosin kylmiltäni yhtä juttua Hesariin, koska ajattelin, ettei se kuitenkaan sinne kelpaa, mutta niin arvovaltaisen lehden hylkäys ei varmaan missään tunnu. Olin lentää pyllylleni, kun juttu kelpasi! Tein heille sitten juttuja silloin tällöin ja laajensin reviiriäni muihinkin lehtiin, mm Hyvä Terveys -lehteen.

Ja sitten tuli kirja.

Keruutuotetarkastajan opinnoissa olimme monisteiden ja monien eri kirjojen varassa, ajatus oli saada tutkintoon sisältyvät opit samojen kansien sisään. Ihan kaikkea sinne ei kuitenkaan mahtunut, mutta nyt Metsäkirja – syötävää ja askarreltavaa.

Metsäkirjan kirjoitin pääosin HubSalon avokonttorissa – paikka, joka löytyi kuin johdatuksena, kun tuoreena salolaisena pohdin missä olisi paras kirjoitusrauha.

Täällä ollaan, toivottavasti vielä pitkään!

Tarja Siuvatti