Hub Salo on jo kaksivuotias taapero!

Tuntuu käsittämättömältä, että sinä Hub Salo olet jo kaksivuotias! Kaikkea on kerinnyt tapahtua, monta muistoa muovautua ja iloista hetkeä vietettyä. Se, että on saanut nähdä sinun syntyvän, kasvavan ja vahvistuvan, on meille suuri ilo.

”Hub Salo - tämä 2-vuotias taapero juoksee jo kovaa vauhtia ja kasvaa.”

- Pia Mielonen, kummitäti

Muistamme vielä kun olit vasta pilke äitisi, Tiina Vainion, silmäkulmassa. Kuinka sinua suunniteltiin ja fiilisteltiin jo lokakuussa 2012. Varsinainen valmistautuminen syntymiseesi ja uuden kodin etsimiseen alkoi helmikuun alussa 2013. Olit hyvin odotettu ja toivottu, ja sinulle haluttiin löytää parhaat mahdolliset puitteet kasvaa ja kehittyä tasapainoiseksi ja valoisaksi persoonallisuudeksi.

Sinä synnyit perjantaina 1.11.2013. Silloin oli sateista ja pikkuisen taisi salamoidakin. Mutta sateet eivät hetkauttaneet, sillä sinä toit auringon mukanasi. Syntymääsi edeltävät kuukaudet olivat olleet äidillesi haastavia, koska valvotit häntä välillä öisinkin, mutta syntymäsi jälkeen sitä on onneksi tapahtunut vain satunnaisesti. Syntymäjuhlasi olivat kivat: oli paljon puhujia ja vieraita! Ihmiset halusivat nähdä sinut, puhua sinusta ja koskettaa sinua. Kaikki olivat innoissaan ja onnellisia syntymästäsi: tarjosivat apuaan ja tukeaan, jotta kasvuympäristösi olisi kehittävä ja turvallinen.

Odottavan aika on pitkä. Hub Salon kotiutumiseen valmistautuminen vaati myös sisustuspuuhia.

Nimestäsi pidettiin kilpailu, jonka voittajaksi valikoitui Hub Salo, ja se sinulle myös nimeksi annettiin. Ylpeänä ja ilolla. Olithan Salossa syntynyt ja yhdistit syntymälläsi ihmisiä, yrityksiä, yhteisöjä ja ystäviä. Nykyajan hengen mukaisesti kummitätisi Maija Haapakoski suunnitteli sinulle heti oman Hub Salo -tägin, joka on siitä lähtien ollut kovassa käytössä.

Tiina-äiti on kasvattanut sinut avoimeksi ja oikeudenmukaiseksi nassikaksi. Jämäkkyyttä ja rajojen asettamista on myös joskus tarvittu, kun olet meinannut olla kovin vallaton. Äitisi on kuitenkin tukenut lapsenomaista, iloista luovuuttasi ja kannustanut vapaisiin, omiin valintoihin. Isompia kasvatushaasteita ei ole ollut, kun alusta lähtien kanssasi on opeteltu myös arjen sujumisen pelisääntöjä ja toimintatapoja. Olet kuulemma ollut yllättävänkin helppo lapsi.

Kaksivuotiaan elämää: Hub Salolle työ on leikkiä. Uusia asioita opitaan ja opetellaan joka päivä.

Olet luonteeltasi utelias ja innokas kaksivuotias. Olet kiinnostunut kaikesta uudesta, olet aktiivinen, luova ja hyväntuulinen. Välillä olet hyvinkin nopealiikkeinen. Äitisi kuvailee sinua myös lempeäksi, empaattiseksi, rennoksi ja iloiseksi tyypiksi, joka pitää valtavasti esillä olemisesta ja oranssista väristä! Rakastat sosiaalisia tilanteita, meininkiä ja tapahtumia ja tykkäät tutustua uusiin ihmisiin. Ethän koskaan luovu näistä ihanista piirteistäsi! 

”Onnea 2-vuotiaalle tomeralle Hubille! Sanonta kuuluu, että jokaisessa perheessä pitäisi olla yksi kaksivuotias. Se pitää paikkansa myös sinuun Hub Salo: innostusta, uuden ihmettelyä ja uhmaa sopivassa suhteessa!"

- Liisa Lehtonen, kummitäti

Vähäisistä vuosistaan huolimatta kummilapsemme Hub Salo on mullistanut jo monen läheisensä maailman. Tuonut iloa ja voimaa syntymistään ja kasvamistaan seuranneiden elämään.   

”Kaksivuotias Hub Salo on jo ilmaissut muille, että on tullut kaupunkiin jäädäkseen, mutta tarvitsee vielä paljon valonöörien tukea kasvaakseen isommaksi.”

- Kalle Varvikko, kummisetä

”Minä toivon, että Hub Salosta kasvaa kokoaan suurempi. Että Hub Salo pystyy olemaan sellainen mahdollistaja ja yhteisössä vaikuttaja, joka näkee tärkeänä pitää ovet ja mielen avoinna ja kynnykset matalina. Sellaiseksi toivon Hub Salon isona kasvavan.”

- Tiina Vainio, Hub Salon äiti

ONNEA siis kaksivuotias Hub Salo, kasva isoksi ja reippaaksi! Onnittelut myös hyvän kasvatustyön tehneelle Tiinalle, jota ilman Hub Saloa ei olisi. Kiitos ja skool! Tämä viikko on juhlaviikko!

- Terhi Lavonen, kummitäti

Katso muut Hub Salon kummitädit ja –sedät täältä: https://www.pinterest.com/hubsalo/hubilaiset/

Kuvat: Tiina Vainio, Terhi Lavonen